Artikelen

In de loop van de tijd heb ik verschillende artikelen geschreven, meestal op het gebied van computers en ICT.

Mijn eerste artikelen verschenen in de tijdschriften Sinclair Gids en Sinclair Gebruiker. Deze twee bladen richtten zich vooral op bezitters van de ZX Spectrum, de indertijd zeer succesvolle homecomputer die op de markt werd gebracht door de geniale Engelse uitvinder Sir Clive Sinclair.

Deze artikelen zijn niet online beschikbaar. (Ik vrees dat het ook weinig zin zou hebben om ze alsnog online te zetten, omdat er nauwelijks nog Spectrum-gebruikers zijn...)

Tijdens mijn studie in de Verenigde Staten kwam ik in aanraking met het internet, en na mijn terugkeer in Nederland heb ik een elfdelige cursus JavaScript geschreven voor het tijdschrift Net Magazine.

Dit blad bestaat niet meer, maar de cursus heb ik online gezet als "JavaScript voor beginners", een van de vele sites "voor beginners" die ik inmiddels heb gepubliceerd.

Toen ik werkte voor American Management Systems (een Amerikaans consultingbedrijf dat later is overgenomen door EDS) heb ik twee artikelen geschreven voor Computable, over de IT-consequenties van respectievelijk het "Y2K-probleem" en de introductie van de euro:

Daarnaast heb ik verschillende artikelen geschreven voor Amerikaanse IT-publicaties.