Over Marcel Feenstra

Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam. Ik bezocht daar het Erasmiaans Gymnasium, deed op zestienjarige leeftijd Staatsexamen VWO en ging vervolgens Nederlandse taal- en letterkunde studeren aan de Universiteit Utrecht. Na het behalen van mijn kandidaats Nederlands studeerde ik aan dezelfde universiteit af in de Algemene Literatuurwetenschap.

Tijdens mijn studie Nederlands volgde ik een bijvak computerlinguïstiek. Ik raakte gefascineerd door computers en behaalde in mijn vrije tijd het diploma AMBI (een ICT-opleiding op HBO-niveau). Sinds het einde van de jaren tachtig ben ik werkzaam in de automatisering, eerst via (een dochteronderneming van) Ordina, later via mijn eigen bedrijf AfterImage Internet Marketing.

In de loop van de tijd groeide mijn behoefte aan bedrijfskundig inzicht, en toen ik in 1993 de mogelijkheid kreeg om in de Verenigde Staten een dual degree program te volgen, greep ik die kans met beide handen aan; ik behaalde een MALD (Master of Arts in Law and Diplomacy) aan de Fletcher School of Law and Diplomacy (Tufts University) en een MBA aan de Tuck School of Business (Dartmouth College).

Nadat ik beide opleidingen had afgerond, keerde ik in 1996 terug naar Nederland. Hier werkte ik eerst twee jaar bij een Amerikaans consulting-bedrijf en vervolgens (eveneens twee jaar, als Chief Technology Officer) voor een Internet start-up. Thans ben ik werkzaam als zelfstandig internet-consultant. Ik woon in Den Haag, samen met mijn Franse echtgenote en onze twee dochters.

N.B.: er is ook een voetballende Marcel Feenstra, maar dat ben ik dus niet... ;-)